TEDAVİ
VE
HİZMETLERİMİZ

Psikolojik/Psikiyatrik/ Davranışsal Değerlendirme

Çocuk/genç kendisi ve yakınıyla yapılan, detaylı bilgilerin toplandığı, gözlem yapıldığı ilk bir/birkaç seansın temelini oluşturan görüşmelerdir.

Çocuk Ve Genç Bireysel Psikoterapisi

Psikoterapi, düşünce, duygu ve davranışları, konuşma, ilişki kurma, birlikte değişik çalışma yolları ile etkileyerek değiştirme, iyileştirme demektir. Psikoterapi deyince, çağdaş ruh bilim bilgilerine dayanarak, hasta/ danışan ile olumlu bir ilişki içinde özel teknikleri kullanan bir takım uygulamalar anlaşılır.

Grup Psikoterapisi/ Etkileşim Psikoterapisi

Grup psikoterapisi, bu eğitimi almış grup psikoterapistleri tarafından yönetilen, 3- 20 kişiden oluşan, uygun şekilde seçilmiş hasta ve/veya danışanlara uygulanan bir tedavi biçimidir.İnsanlar küçük ve geniş gruplar halinde yaşar ve etkileşimlerde bulunurlar. Adeta içinde yaşanılan toplumun bir minyatürünü sağlayan grup psikoterapilerinde, hastalar/ danışanlar, kendilerini ve diğerlerini daha iyi anlama, tanıma ve kendilerini değiştirme, geliştirme fırsatı bulurlar.

Psikofarmakoloji İlaç Tedavisi

Ruhsal etkileri olan ilaçlarla sağlanan tedavilere psikofarmakolojik tedaviler denir. İnsanın düşünce, duygulanım ve davranışları üzerine etkileri olan ilaçlara genel olarak psikotrop ilaçlar adı verilir. Bu başlık altında özel etkilerine bakılarak da antidepresanlar (depresyon iyileştiriciler), antipsikotikler (hezeyanları, halüsinasyonları ve davranış bozukluklarını iyileştiren psikoz iyileştiriciler), anksiyolitikler (kaygı,bunaltı iyileştiriciler), hipnotikler (uyku ilaçları), duygu durum düzenleyiciler (duygulanım dalgalanmalarını iyileştiriciler) diye ayrıca sınıflandırılırlar

Çocuk-Aile Danışmanlığı

Çocuğun gelişim sürecinde yaşanan duygusal ve davranışsal problemler ele alınırken, çocuğu var olduğu aile içinde, bir bütün olarak değerlendirme oldukça önemlidir. Aile ortamında yaşanan her olay çocuk üzerinde etkili olurken çocukla ilgili sorunlar da tüm aile üyelerini etkilemektedir. Bu nedenle; çocukla ilgili gözlenen sorunları aileden bağımsız ele almak yetersiz bir değerlendirme ve destek anlamına gelmektedir. Çocuk odaklı aile danışmanlığında; aile üyelerinin sürece katkısı, güçlü ve zayıf yanlarının desteklenmesi, aile içi iletişim ve ebeveynlik becerilerinin artırılması amaçlanır. 

Genç-Aile Danışmanlığı

Ergenlik, bireyin çocukluk döneminden yetişkinlik dönemine geçerken yaşadığı, hızlı bir büyüme, gelişim ve değişim dönemidir. Bu hızlı değişim dönemine hem çocuğun hem ailenin uyum sağlaması önemlidir. Bu dönemde düşünme, karar verme, muhakeme süreçlerinde değişim ve dönüşüm yaşanır, ergen öfke, coşkunluk, atılganlık ve diğer duygularını kontrol etmekte zorlanabilir. Bazı durumlarda ergendeki bu değişim, aile içi iletişimi, çevre, okul ve arkadaş ilişkilerini olumsuz etkileyebilir. Bu nedenle, anne babalar ve ergenler ne yapabileceği konusunda yardım almaya ihtiyaç duyabilir.

Oyun Terapisi

Oyun ve oyuncaklar aracılığıyla çocukların ihtiyaçlarını ifade etmelerine yoğunlaşan özel işleve oyun terapisi denir. Oyun terapistleri, çocuklar için güvenli bir ortam yaratmak üzere eğitim alırlar ve böylece çocukları istedikleri gibi oynamaya cesaretlendirirler. Terapi sırasında, duygusal problemleri ifade etmelerine yardımcı olan çeşitli oyuncaklar kullanılır ve çocukların hayal güçleri esas alınır.Çocuklar, duygularını anlamlandırmada ya da konuşmada yetişkinlerden farklıdır. Bu yüzden yetişkinlerle yapılan terapi şekli çocuklara uymaz. Çocuğun alışkın olduğu oyun ortamı, çocuk yaşadıklarını ve duygularını ifade etmeyi kolaylaştırır.

Aİle Terapisi

Değişim ve gelişimi sağlamak adına, aileler arasındaki yakın ilişkinin çalışıldığı, psikoterapinin bir dalıdır. Bireylerin diğer insanlarla kurdukları ilişkiler, ruh sağlıkları ve duygusal doyumları açısından çok önemlidir. Özellikler ebeveyn, eş ve çocuklar gibi kişilerle kurulan yakın ilişkilerde, bu rol daha belirgin bir hal alır. Aile terapisinde amaç, aile içinde ve çiftler arasında yaşanan zorlu ve sıkıntılı süreçlerin ele alınarak çatışmaların çözülebilmesi ve tüm aile üyelerinin sağlıklı yönde değişiminin ve gelişiminin sağlanmasıdır. Hem aile içi ilişkileri düzenlenmesi hem de diğer insanlar ve durumlar ile ilişkilerin düzenlenmesi hedeflenmektedir.

Çalışma Saatleri:

Pazartesi 09:00 - 17:00
Salı 09:00 - 17:00
Çarşamba 09:00 - 17:00
Perşembe 09:00 - 17:00
Cuma 09:00 - 17:00
Cumartesi 09:00 - 17:00